Work-life balance – her kan du se et uddrag af en scene, hvor vi arbejder med balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Du møder her Camilla og Maria fra Mellemstrup Gymnasie.
Maria har travlt. Så travlt at hun arbejder om aftenen, når hendes børn er kommet i seng… og sender mails ud.
De mødes sidst på eftermiddagen på gymnasiet.

Vi kommer ind et stykke tid inde i scenen…

 

Camilla: Du sender jo ret direkte et signal om, at du arbejder så sent om aftenen og det kan måske stresse andre – få dem til at tænke, at de bliver nødt til at svare dig med det samme.

Maria: Ej, Camilla, folk kan da godt regne ud, at de kan vente til dagen efter. Jeg har da ikke skrevet:!” Svar udbedes nu!” på de mails.

Camilla: Nej, det ved jeg, og jeg kunne da heller ikke finde på at svare dig på det tidspunkt, men der er nogen, der vil lade sig presse. Det er jeg sikker på.

Maria: Det er jeg virkelig ked af at høre. Jeg er lige blevet så glad for den rutine, jeg har fået med at være sammen med børnene om madlavningen, få puttet dem og så lige sætte mig en time i fred og ro og arbejde. Det fungerer bare så godt for mig på den måde.

Camilla: Jamen, så kan du måske bare lade være at sende mails om aftenen – du kan sætte dem til afsendelse kl. 8 næste morgen.

Maria: Jamen så vil folk da virkelig undre sig.. hov der kom lige 4 mails fra Maria – de kan da godt regne ud at de er skrevet om aftenen.

Camilla: Jamen, det er jo ikke fordi, jeg ikke forstår dig – men det er bare fordi, den slags typisk skrider…. lisså langsomt bliver det måden, vi gør det på. Først bliver der flere og flere, der skriver mails om aftenen og i weekenden – og så begynder man også at forvente at få svar. Det er grænseløshedens indtog!

Maria: Jeg tror altså, du kører det lidt op….

… og sådan fortsætter dialogen et stykke tid endnu.